Welzijn voor lichaam en geest

Palco-zorg maakt gebruik van aromazorg middels essentiële oliën. Deze oliën kunnen lichamelijke symptomen als misselijkheid, pijn of mondproblemen verzachten. Daarnaast hebben de verschillende oliën hun eigen uitwerking op het emotionele welzijn. Goed gekozen geuren, passend bij jou voorkeur en klachten, kunnen rust brengen waardoor je bijvoorbeeld beter kan ontspannen. Dit zal een waardevolle bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven op het moment dat dit zo hard nodig is.

Het is mogelijk de geur van de bewust gekozen olie via een verdamper te verspreiden in bijvoorbeeld de woon- of slaapkamer. Daarnaast is het mogelijk een inhaler te gebruiken. Dit is een geurstick waarbij de essentiële olie  kan worden opgesnoven. Een inhaler binnen handbereik maakt dat het gebruikt kan worden op die momenten dat het nodig is. Denk aan een moeilijk gesprek of een slapeloze nacht of bij een vlaag van misselijkheid. Tijdens een massage wordt gebruik gemaakt van een basisolie, of een rijke aanvullende olie waarbij essentiële oliën kunnen worden toegevoegd.  Elke samenstelling wordt in overleg gemaakt.

 Deze vorm van aromazorg helpt mensen zich geestelijk sterker te voelen waardoor ondersteuning wordt verkregen in het beter in staat zijn de situatie te accepteren. Aromazorg wordt veelal ervaren als een weldaad voor lichaam en geest.

Mondzorg

Ten gevolge van een behandeling middels chemotherapie kunnen er mondproblemen ontstaan. Veelgehoorde klachten zijn pijnlijke aften in de mond, het ontstaan van een koortslip of schimmelinfectie. Een bijwerking van veel reguliere medicatie is een droge mond doordat de speekselproductie vermindert. Ook kan een onaangenaam ruikende adem ontstaan wat een zeer vervelend probleem is voor degene die het betreft en voor de naasten.
 

Gevolgen van mondproblemen zijn moeite hebben met eten of zelfs door de aanwezige pijn in de mond niet meer kunnen eten.
Mondproblemen hebben veel invloed hebben in het dagelijkse leven.
Een bekend huismiddel bij mondproblemen is kamillethee. Door de mond te spoelen met deze koude thee kunnen milde klachten afnemen. Wanneer de reguliere middelen onvoldoende helpen, of direct wanneer er problemen ontstaan, kan er met o.a. aloë veragel winst worden behaald. Aangezien er meerdere middelen zijn met hun eigen unieke eigenschappen binnen de mondzorg gaan we samen in gesprek over de klachten en welk middel het meest passend is om deze problemen te verminderen.

Misselijkheid

Misselijkheid is een veelgehoorde klacht tijdens een behandeling tegen kanker, maar ook ten gevolge van bijvoorbeeld pijnstillers. Behalve dat misselijkheid een beroerd gevoel is zal het lastig zijn voldoende te eten en drinken. Eten is niet alleen belangrijk om voldoende voedingsstoffen te kunnen innemen, het sociale aspect van samen tafelen is niet te onderschatten. Met zorgvuldig gekozen essentiële oliën kan direct een
positieve bijdrage geleverd worden aan het verlichten van deze klachten
waardoor het welbevinden aanmerkelijk kan verbeteren.

Het braakcentrum waar misselijkheid ontstaat ligt midden in de hersenen. Bepaalde essentiële oliën hebben invloed op dit braakcentrum. Door gebruik te maken van een inhaler kan de olie direct bij inademen invloed uitoefenen op dit centrum met als doel deze misselijkheid te verminderen.
Daarnaast is angst en/of stress voor veel mensen een trigger om misselijk te worden. Omdat een essentiële olie invloed heeft op het emotionele welbevinden kan ook bij deze vorm van misselijkheid een persoonlijk gemaakte inhaler hulp bieden.

Kies voor een
deskundig advies
en meer kwaliteit
van zorg

Volg mij op social media

Volg mij op social media om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Palco-Zorg.

Palco zorg

Aanvullende zorg bij kanker in de palliatieve en terminale fase. Aanvullende zorg kan bijdragen aan het verminderen van angst, stress, pijn, misselijkheid en andere lichamelijke klachten. Hierdoor ontstaat meer rust, ontspanning en welbevinden.

Contact

Palco-zorg
T: 06-18130107
E: info@palco-zorg.nl
@: www.palco-zorg.nl
BIG-nr: 49017101130
Lidmaatschap V&VN
AGB Code: 91010742
KvK-nr: 81303467

Copyright @2021 Palco Zorg | Algemene voorwaarden | Website door: Vormontwerp.nl