Ervaar meer rust

De diagnose kanker en de medische behandeling van kanker vraagt veel je lichaam en geest. De boodschap niet meer beter te kunnen worden kan confronterend zijn en veel spanning met zich mee brengen. Aanrakingen tijdens het ziekteproces zijn vaak functioneel, er wordt een infuus geprikt voor een chemokuur, het goedleggen voor een bestraling of het verzorgen van een wond.

Tijdens een massage word je op een zachte  en positieve manier aangeraakt waarbij even niets moet. Dit geeft een ontspanning van lichaam en geest waardoor stress gerelateerde klachten verminderen. Het gevolg kan zijn dat de nachtrust verbeterd of mogelijk neemt de aanwezige pijn af. Een massage kan rust brengen in lichaam en geest waardoor je beter bestand bent de situatie te dragen. Het is bewezen dat door inzet van goede palliatieve zorg mensen langer leven.

Palco-zorg geeft gerichte massages bij kanker met als doel stress gerelateerde klachten te verminderen.

Een ontspannende massage laat je weer voelen dat je meer bent dan een persoon die behandeld moet worden. De massage zal direct effect hebben doordat het lichaam kan ontspannen. Er kan gebruik gemaakt worden van een rustige hand-, voet- of hoofdmassage. Welke massage het meest prettig is, is zeer persoonlijk en afhankelijk van de situatie. De verschillende massages kunnen op een stoel of in bed gegeven worden, het is niet nodig om kleding uit te trekken. Mogelijk komen er emoties los tijdens een massage, dit kan helpen verdriet of boosheid te uiten waardoor uiteindelijk meer innerlijke rust gevonden wordt.

Tijdens een massage bij mensen met kanker is het belangrijk om als masseur kennis te hebben van deze ziekte en de beperkingen die daardoor in acht genomen moeten worden tijdens een massage. Daarom heb ik de opleiding bij het instituut massage bij kanker gevolgd en met succes afgerond. In elke situatie is het mogelijk ontspanning te krijgen door een massage op maat aan te bieden.

Neem vrijblijvend contact op waarbij we kunnen bespreken wat mogelijk is in jouw specifieke situatie.

Voetmassage

Tijdens een voetmassage worden beide voeten en onderbenen behandeld waarbij een weldadige rust van lichaam en geest zal kunnen ontstaan. Liggend op bed of in een fijne stoel kan deze manier van massage ontvangen een weldadige rust brengen.
Het is mogelijk de massage olie te verrijken met een essentiële olie naar eigen voorkeur. Een ontspannende voetmassage is niet te verwarren met voetreflextherapie waarbij het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Handmassage

Laat je conditie het niet meer toe om uit bed te komen? Dan kan een handmassage een goede oplossing zijn. Deze massage is laagdrempelig en kan overal worden toegepast. Een handmassage wordt door veel mensen ervaren als een aangename manier om lichaam en geest te ontspannen.
Het is mogelijk naasten de grepen van deze handmassage aan te leren, zodat deze gegeven kan worden op het moment dat je er zelf behoefte aan hebt.
Het is mogelijk de massage olie te verrijken met een essentiële olie naar eigen voorkeur.

Hoofd en schoudermassage

Veel mensen ervaren direct spierspanning bij de schouders en nek in een stressvolle periode. Door je schouders, je nekspieren, hoofdhuid en gezicht te masseren, ervaar je een diepe ontspanning. Je kan erbij zitten op een stoel of liggen op een bed; jij bepaalt zelf wat je prettig vindt.
Het is mogelijk de massage olie te verrijken met een essentiële olie naar eigen voorkeur.

Kom tot rust
met een ontspannen
massage die bij
jou past!

Goed om te weten

Voor een massage kom ik naar je toe. Zodat je kan ontspannen in je eigen, vertrouwde omgeving. Vaak is het niet nodig je kleding uit te trekken; dat is afhankelijk van de soort massage. Jouw klachten en conditie zijn mijn leidraad. Op basis van mijn deskundige medische kennis stem ik samen met jou de massage volledig af op jouw wensen.

Volg mij op social media

Volg mij op social media om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Palco-Zorg.

Palco zorg

Aanvullende zorg bij kanker in de palliatieve en terminale fase. Aanvullende zorg kan bijdragen aan het verminderen van angst, stress, pijn, misselijkheid en andere lichamelijke klachten. Hierdoor ontstaat meer rust, ontspanning en welbevinden.

Contact

Palco-zorg
T: 06-18130107
E: info@palco-zorg.nl
@: www.palco-zorg.nl
BIG-nr: 49017101130
Lidmaatschap V&VN
AGB Code: 91010742
KvK-nr: 81303467

Copyright @2021 Palco Zorg | Algemene voorwaarden | Website door: Vormontwerp.nl